Forfatterarkiv: Jeannie

E-kuld – Født 4/7-21

Your Loving Edward Weyse kom til verden som singleton

Weyse – foto Matilde Cantor
Weyse – foto Matilde Cantor
Weyse – foto Matilde Cantor
Malou – Weyses mor – foto Matilde Cantor
Far til kuldet – “Happy” – NLCH River Lee of an Excellent Choice, som bor i Holland

Vi venter ikke hvalpe foreløbig

Vi opdrætter kun kuld, for selv at beholde en hvalp. Anden prioritet er at udstationere en hvalp eller to. Derfor vil der være kuld, hvor der ikke er hvalpe til salg, alt efter hvor mange hvalpe der kommer i kuldet. Da der er lang tid imellem kuld, skriver vi ikke på venteliste.

INDLÆG D-kuldet født 31/1-18

Your Lovings D-kuld, født 31/1-18 Tak til Mailde Cantor for foto

Your Lovings D-kuld, født 31/1-18 (Foto: Mailde Cantor )

Så kom der 4 stks dejlige små basser. 3 tæver og en han.

Blaa han -Your Loving (Foto Matilde Cantor)

Your Loving DJ Chief 1 – DJ (han) (Foto Matilde Cantor)

Your Loving Rød tæve (Foto Matilde Cantor)

Your Loving  DeeDee Sweet Pea – Malou (tæve) (Foto Matilde Cantor)

Gul tæve - Your Loving (Foto Matilde Cantor)

Your Loving  Double Trouble Babe (tæve)(Foto Matilde Cantor)

Lilla tæve - Your Loving (Foto Matilde Cantor)

Your Loving Dawn Suprising Sugar – Molly (tæve) (Foto Matilde Cantor)

Hvalpene er her

Så kom de langt om længe – født den 7. juni 2017.
2 tæver og 1 han, som alle trives og vokser, som de skal.
Alle 3 er afsat.

Your Loving kuldet

Your Loving kuldet 2017

Fødslen

1/6 scannet i Himmelev på et kursus for dyrlæger i drægtighedsscanning., 1 tæve kønsbestemt og alle havde det fint.
2/6 scannet i Ølby i forbindelse med tjek før fødsel – alle havde det fint.
6/6 Choice var til sidste scanning hos Henriette: 2 tæver og 1 han – desværre var de 2 sidste døde (3-4 dage forinden ).

Choices fødsel:
7/6 sprang hun nærmest opblokning over gik direkte over til at til få veer og virkelig skrige højt.

 

14.38 kom der en tæve på 167 g

LANG pause, hvor fosterhinden bulede ud, men vi kunne mærke, at der ikke var nogen hvalp i fødselskanalen og der var heller ikke veer. Vi kunne heller ikke provokere veer med en finger oppe i Choice.
Jeg ringede til Nina, som sagde at så længe at der ikke var veer, var der ingen fare og at vi skulle vende tilbage en time senere, hvis der ingenting var sket.
Jeg havde læst om trillebør-metoden i en amerikansk reproduktions FB-gruppe. I metoden lader man tæve stå på forbenene, imens man løfter bagparten op. Det skulle man så gøre i 15 min. Jeg tænkte at det kunne vel ikke skade, så vi tog Choice ud på gulvet. Jeg satte mig på en stol og tog fat om hendes bagben, helt oppe ved hofteledet og lod mine albuer hvile på mine knæ. Hjælperen stod forrest ved Choice og støttede hendes hoved, så hun ikke kunne flytte sig. I løbet af 3-4 min forsvandt fostersækken ind i fødekanalen igen. Vi lagde Choice på fødesengen igen og lagde første hvalp til – og efter højst 5 minutter kraftige veer:

17.56 død han 168 g

Ved 3. hvalp skete det med fostersækken igen, så endnu engang trillebør. Denne gang virkede hun “tør”, den ville ikke rigtigt ind, så vi smurte med lidt eksplorationscreme og vupti smuttede den ind igen. Op på fødesengen igen og 5 min senere et par kraftige veer og:

18.29 Han 188 g

18.37 Tæve 151 g

19.21 Død tæve (lille, ikke vejet men maks 100g)

Ved efterfødselstjek spurgte jeg Nina om en evt. årsag til den sene forsterdød, for Choice er fra mit første kuld, som blev scannet 7 dage før fødsel, med 5 levende hvalpe og der var også 2 døde lige inden fødsel.
Nina sagde at det KAN måske kan skyldes at progesteronniveauet var faldet i slutningen. Hvis Choice skal have hvalpe igen, skal hun progesterontestes i sidste halvdel af drægtigheden, for at se om den falder. Hvis den gør, kan man give (østrogen?), for at holde niveauet oppe.

 

Your Loving kuldet 2017

Your Loving kuldet 2017

Og de vokser:

vaegt

 

Vi venter hvalpe i midten af juni

Choice har været i Holland og besøge Angel´s Pride Robin, som er en dejlig, ældre, sund hanhund. Det besøg har båret frugt og vi venter hvalpe i midten af juni – og vi GLÆDER os.

Your-loving venter Cavalier hvalpe

Your-loving venter Cavalier hvalpe

Du kan allerede nu “se” hvalpene – hvis du klikker her

Der er inden parring allerede stor efterspørgsel på de hvalpe, der måtte komme, så vi kan desværre ikke skrive flere op.

Dette kuld er opdrættet med henblik på at vi selv skal beholde 2-3 hvalpe, som senere forhåbentlig kan indgå i vores avlsprogram. Derfor vil du ikke som kommende hvalpekøber kunne bestemme hvilken hvalp, du vil have.  Først når hvalpene er omkring 7 uger, beslutter vi os, hvilke hvalpe, som skal sælges og hvilke hvalpe, der skal indgå i vores avlsprogram.

Hvalpenes stamtavle:
DKK-stamtavle_hvalpe

Holger er nu DKCH

Holger fik sit sidste certifikat og er nu Dansk Champion (DKCH)

Holger fik sit sidste certifikat og er nu Dansk Champion (DKCH)

På Cavalierklubbens udstilling i Nyborg, stillede Holger for første gang i åben klasse. Hvilken succes, han blev bedste han i åben klasse og senere 2. bedste han og fik certifikat. Han manglede kun dette ene efter sine fyldte 2 år og dermed blev han Dansk Champion (DKCH).

Det er en helt vidunderlig følelse at have opdrættet sin første DKCH.

Dommer Wendy Lhote (JKennel Woodville)  fra Frankrig skrev om Holger:
“Pretty headed blenheim with a masculine expression, the eyes could be darker, good mouth, excellent neck and shoulders, good bone, nice feet, good top line, tail set a little low, would prefer more compact body, shown in beautiful coat and condition, rich markings and pearly white background, perfect for size, free easy mover, great ring temperament, excellent presentation”