Udstationeringshjem søges

Vores kennel har plads til 4 hunde, som alle er en del af vores dagligdag og lever som familehunde. Vi har/kan ikke have flere , både fordi vi bor i et boligområde og fordi vi ønsker at der skal være tid og overskud til den enkelte hund.

Vi ønsker fortsat jævnligt at kunne opdrætte vidunderlige cavalierer og derfor anvender muligheden for at have hunde “på foder”. Det betyder at en hvalp flytter til dit hjem, hvor den vil blive en del af familien  og hvor den vil blive elsket og behandlet, som enhver anden ønskehund. Når hvalpen bliver voksen, trækker vi 1-2 kuld hvalpe på tæver og hvis det er en han, anvender vi ham på  tæver. Hunden skal opholde sig hos os ved parring og – for tæver – ved fødsel.

Udstationeringshjemmet modtager en hvalp, som vi ejer, men det er planen at du skal få overdraget 100 % efter nogle år. Af praktiske årsager, søger vi hjem, som er geografisk tæt på os (Midt- eller Sydsjælland).

Der vil blive skrevet en kontrakt, som er bindende for begge parter. Se eksempel på en udstationeringsaftale Se eksempel på en udstationeringsaftale – klik for at åbne PDF

Kort sagt betyder det, at du får overdraget en hvalp, som stort set vil være din. Den lever hos dig og du betaler foder, alm. vaccinationer, ansvarsforsikring, sygeforsikring og dyrlægeudgifter ved sygdom og uheld (den del, som sygeforsikringen ikke betaler). Vi forventer at du deltager i træning, feks. hvalpemotivation og unghundemotivation med hvalpen.

Vi ønsker at udstille hunden og få et kuld eller to (på tæver) og anvende hanner til parring på  tæver. Hvis du ønsker det, kan du deltage i ringtræning (træning til udstilling) og udstillinger sammen med hunden, ellers sørger vi for det. Vi betaler sundhedsundersøgelser, som vi ønsker i forbindelse med avl (feks. hjerteundersøgelser, øjen-/knæundersøgelser og MRI-scanninger), udstillinger og rabies vaccination. Når vi udstilier og får sundhedsundersøgt hunden, er der lejlighed til at  tilbringe tid sammen med os,  så den stadig har tilknytning til os. Det har betydning, hvis den skal bo hos i den periode, hvor den får hvalpe (for tæver). Vi sørger for at vaske og klippe klør med jævne mellemrum, hvis du ønsker det. Vi betaler livs- og avlsforsikring på hunden.

Hvis det er en tæve, så henter vi tæven til parring (op til 14 dage) og igen ca. 14 dage før forventet fødsel. Tæven er så hos os, når den føder og indtil hvalpene er 8-10 uger. Dette kan så evt. gentages én gang mere ca. 1-2 år efter. Derefter overgår ejerskabet af tæven til dig uden omkostninger for dig,  så den er 100 % din. Hvis tæven ikke udvikler sig, som vi har forventet (sundhed, temperament, udseende), og derfor ikke skal anvendes i avl, overgår ejerskabet af tæven 100 % til dig også uden omkostninger.

Hvis det er en han, så henter vi ham til parring (som kan være op til 3-4 gange pr. parring fordelt over ca. 1 uge). Denne mulighed ønsker vi at på tæver over en periode fra hannen er ca 1,5 år til han er omkring 6 år. Hvis hannen ikke udvikler sig, som vi har forventet (sundhed, temperament, udseende), og derfor ikke skal anvendes i avl, overgår ejerskabet af hannen 100 % til dig uden omkostninger.

Lyder det interessant for dig? Så læs venligst hvad vi forventer til hjem hvor vores hvalpe skal bo (både ved udstationering og køb) inden du kontakter os.

Skriv et svar