Hvalpene er her

Så kom de langt om længe – født den 7. juni 2017.
2 tæver og 1 han, som alle trives og vokser, som de skal.
Alle 3 er afsat.

Your Loving kuldet

Your Loving kuldet 2017

Fødslen

1/6 scannet i Himmelev på et kursus for dyrlæger i drægtighedsscanning., 1 tæve kønsbestemt og alle havde det fint.
2/6 scannet i Ølby i forbindelse med tjek før fødsel – alle havde det fint.
6/6 Choice var til sidste scanning hos Henriette: 2 tæver og 1 han – desværre var de 2 sidste døde (3-4 dage forinden ).

Choices fødsel:
7/6 sprang hun nærmest opblokning over gik direkte over til at til få veer og virkelig skrige højt.

 

14.38 kom der en tæve på 167 g

LANG pause, hvor fosterhinden bulede ud, men vi kunne mærke, at der ikke var nogen hvalp i fødselskanalen og der var heller ikke veer. Vi kunne heller ikke provokere veer med en finger oppe i Choice.
Jeg ringede til Nina, som sagde at så længe at der ikke var veer, var der ingen fare og at vi skulle vende tilbage en time senere, hvis der ingenting var sket.
Jeg havde læst om trillebør-metoden i en amerikansk reproduktions FB-gruppe. I metoden lader man tæve stå på forbenene, imens man løfter bagparten op. Det skulle man så gøre i 15 min. Jeg tænkte at det kunne vel ikke skade, så vi tog Choice ud på gulvet. Jeg satte mig på en stol og tog fat om hendes bagben, helt oppe ved hofteledet og lod mine albuer hvile på mine knæ. Hjælperen stod forrest ved Choice og støttede hendes hoved, så hun ikke kunne flytte sig. I løbet af 3-4 min forsvandt fostersækken ind i fødekanalen igen. Vi lagde Choice på fødesengen igen og lagde første hvalp til – og efter højst 5 minutter kraftige veer:

17.56 død han 168 g

Ved 3. hvalp skete det med fostersækken igen, så endnu engang trillebør. Denne gang virkede hun “tør”, den ville ikke rigtigt ind, så vi smurte med lidt eksplorationscreme og vupti smuttede den ind igen. Op på fødesengen igen og 5 min senere et par kraftige veer og:

18.29 Han 188 g

18.37 Tæve 151 g

19.21 Død tæve (lille, ikke vejet men maks 100g)

Ved efterfødselstjek spurgte jeg Nina om en evt. årsag til den sene forsterdød, for Choice er fra mit første kuld, som blev scannet 7 dage før fødsel, med 5 levende hvalpe og der var også 2 døde lige inden fødsel.
Nina sagde at det KAN måske kan skyldes at progesteronniveauet var faldet i slutningen. Hvis Choice skal have hvalpe igen, skal hun progesterontestes i sidste halvdel af drægtigheden, for at se om den falder. Hvis den gør, kan man give (østrogen?), for at holde niveauet oppe.

 

Your Loving kuldet 2017

Your Loving kuldet 2017

Og de vokser:

vaegt

 

Skriv et svar